Locatie Landgraaf Sunplein 24    •    6373 LH Landgraaf     
t. 06 - 3098 0296    •    cmpnieuwenhagen@gmail.com
Locatie Molenberg Jacob van Maerlantstraat 35    •    6416 TW Molenberg - Heerlen      
t. 06 - 4660 8511    •    cmpmolenberg@gmail.com
Locatie Landgraaf Sunplein 24    •    6373 LH Landgraaf
t. 06 - 3098 0296    •    cmpnieuwenhagen@gmail.com
Locatie Molenberg Jacob van Maerlantstraat 35  •  6416 TW Molenberg - Heerlen
t. 06 - 4660 8511    •    cmpmolenberg@gmail.com
Layout balk Menu

Welkom op de site van Consuminderhuis Parkstad

Beste mensen,

De openingstijden van zowel Consuminderhuis Molenberg-Heerlen alsook onze vestiging in Landgraaf zijn gewijzigd. U vindt deze openingstijden bij de Nieuwsberichten op deze site.

Tot gauw!

Team Consuminderhuis Molenberg-Heerlen en Landgraaf

 ——————————————————————————————————————-

Niet alleen in deze crisistijd maar ook bij het aanbreken van eventuele betere tijden, hoeft weinig geld geen armoede te betekenen. Wij leren door het geven van consuminderkringen:

  • Meer doen met minder.
  • Je kwaliteiten ontwikkelen
  • Goed omgaan met het milieu en de aarde.
  • Duurzaamheid hergebruik

Doelgroepen

De doelgroepen waarop de Stichting Consuminderhuis Parkstad haar activiteiten richt zijn vaak minima, mensen die langdurig van een sociale uitkering moeten rondkomen en mensen met schulden. Daarnaast kunnen aan de consuminderkringen ook mensen deelnemen die uit overtuiging bewust gekozen hebben voor het consuminderen als levenswijze.

Consuminderkringen

Een consuminderkring bestaat uit acht tot tien personen die in het begin om de twee weken bij elkaar komen. Er wordt o.a. aandacht besteed aan onderwerpen als administratie opschonen, budgetteren, waar heb je recht op (bijzondere bijstand) energiezuinig leven en kinderen bewust opvoeden. Naast de theoretische bijeenkomsten kan men naar keuze deelnemen aan praktische kringen. Koken en bakken (met basis grondstoffen ) naailes, kerststukken en cadeautjes zelf maken van hergebruik materiaal. Kortom zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. Deelname aan de consuminderkringen is gratis maar niet voor niets. Wat wij vragen is motivatie. Ieder die deelneemt krijgt een deelnemerspas en kan daarmee, naast kleding, ook spullen, witgoed, meubels en wat maar nodig is, gratis meenemen.

 

Vrijwilligerswerk

In een huiselijke sfeer een paar uur per week doen waar je goed in bent verhoogt je eigenwaarde en is goed voor sociale contacten. Ieder die meewerkt krijgt eveneens een deelnemerspas.

 

Gratis kleding

Mensen met een minimum inkomen kunnen na overleg inkomensspecificatie een kledingpas bij ons aanvragen waarmee gratis kleding speelgoed gordijnen en linnengoed meegenomen kan worden.

 

Crisishulp

Verder helpen wij mensen die helemaal opnieuw moeten beginnen gratis aan een inboedel, maar verlangen daar wel wat voor terug. Dit kan inhouden deelname aan een consuminderkring of vrijwilligerswerk. Bovendien is vrijwilligerswerk een opstapje voor terugkeer in het arbeidsproces.

Meer weten?

Wil je meer weten loop dan eens binnen bij het consuminderhuis of maak een afspraak.